dimarts, 20 d’octubre del 2015

Violència de gènere: un tema tabú?

Si estàs patint maltractament, truca!


Malgrat totes les campanyes que s’han dut a terme tant en l'àmbit estatal com autonòmic, encara hi ha moltes dones que viuen coaccionades per la por de la seva parella i segueixen sense denunciar la seva situació a les autoritats.

Mirant les estadístiques actualitzades el dia quinze de setembre del 2015 per la
Generalitat de Catalunya i en concret per l’Institut Català de les dones observem que la majoria de trucades denunciant algun tipus de violència provenen del sector femení, ja que d’un total de 7643 trucades rebudes, 7142 són trucades per part d’una dona.

La violència de gènere pot presentar diverses formes entre les quals destaca la violència física i la psíquica, encara que aquesta última està molt per sobre de la violència física. Per una altra banda, els grups que es veuen més afectats a l’hora de patir aquests maltractaments són les dones que pertanyen al grup d’edat entre els trenta i els cinquanta anys.

Pel que fa les víctimes mortals per violència de gènere, a Catalunya al llarg del que portem d’any hi ha hagut 6 casos. Tot i això, la dada més sorprenent és que cap d’aquests sis casos havia presentat cap queixa ni denúncia de maltractament per part de la seva parella. Així doncs, des d’aquí exposo la importància de denunciar un maltractament en cas de sofrir-lo, ja que d’aquesta manera les autoritats podran actuar per tal de solucionar la situació.

A continuació us adjunto el telèfon d'atenció contra la violència masclista el qual està obert les vint-i-quatre hores del dia: 900 900 120
En l'àmbit estatal també es pot trucar a 016 i en cas de no tenir a mà aquests dos números sempre es pot trucar al servei d'emergències: 012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada