dimarts, 20 d’octubre del 2015

Teràpia assistida amb animals


Sempre s’ha dit que el gos és el millor amic de l’home, en aquest cas no només és un amic sinó que també es converteix en un rehabilitador i acompanyant molt bo per totes aquelles persones (infants discapacitats o gent de la tercera edat) o col·lectius que necessiten una atenció especial.

Ens trobem en el mateix tema quan parlem de cavalls o dofins. Es tracta de teràpies assistides amb aquests animals. Així doncs, quins són els beneficis que aporten aquests tractaments a les persones que tenen més dificultats?

Les teràpies assistides per animals ajuden a molts infants a obrir-se més socialment. Així doncs, per exemple, la calor que desprenen tant el cavall com el gos actua com a relaxant muscular, fent que la tensió acumulada per la persona afectada es redueixi i noti una sensació de calma. Per una altra part els infants veuen aquest tractament, no com una teràpia que el pot ajudar tant en l'àmbit físic com psíquic sinó que s’ho prenen més aviat com un joc. Com a conseqüència els infants poden anar més contents i feliços a una teràpia com aquesta la qual millora molt el seu estat d’ànim, i deixar de banda els hospitals o llocs on se solen fer els exercicis per millorar les seves condicions.

Així doncs, se sap que aquelles persones afectades tan físicament com psíquicament tenen més problemes a l’hora d’integrar-se socialment i més riscos de patir una exclusió social, ja que els hi pot costar més temps realitzar una tasca molt simple. D’aquesta manera, les teràpies assistides amb animals ajuden a millorar les habilitats físiques de la persona i també poden suposar una gran oportunitat per tots aquells afectats a l’hora de relacionar-se socialment perquè a través de l’animal que pot expressar els seus estats d’ànim, poden expressar els seus propis sentiments.

Si us interessa el tema, hi ha una associació que es diu Associació d'Acció Social DISCAN en la qual podeu trobar diversos cursos i informació sobre la intervenció assistida amb animals.

A continuació us adjuntaré alguns vídeos en els quals es poden veure diversos exercicis amb els diferents animals.


 

Cuba: teràpia amb dofins per a nens amb autisme
 
Teràpia assistida amb cavalls

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada